суббота, 9 мая 2020 г.

Дистанційна освіта


Трудове навчання
8-А клас
(12.05 – 15.05.2020)

Тема. Виготовлення прихватки у техніці «печворк».
Перегляньте відео «Колекція красивих прихваток виготовлених технікою «Печворк» https://www.youtube.com/watch?v=fhA4wCUh-gs

Ковдри і покривала в клаптикової техніці ні у кого не викликають подиву. Але в цій техніці печворк можна шити найрізноманітніші речі, які можна використовувати в побуті. Наприклад, досить ефектно виглядатимуть прихватки на кухню, зшиті в цій техніці. Зробити їх своїми руками не складно - є спеціальні схеми і викрійки, які можна знайти і використовувати для створення креативних і оригінальних декоративних виробів.

Призначення  прихваток
Прихватки виконують дві найважливіші функції:
·        служать для захисту рук під час готування від гарячих рукояток посуду,
·        прикрашають інтер'єр.
Остання їх функція поступово стає навіть більш важливою. Дуже часто прихватки зараз шиють саме для прикраси будинку. Вони створюють затишок і допомагають оформити кухню у народному стилі. Особливо у цьому відношенні підходять прихватки, зшиті в техніці печворк. Вони доречні в інтер'єрах в стилі кантрі, а-ля рус, прованс.

Прихватки на кухне – необходимый атрибут любой хозяйки

Чим цікавий  печворк
Печворк є з'єднанням різних клаптиків тканин в певній послідовності. Комбінація геометричних фігур дозволяє створювати різні за складністю візерунки. Його різновидом вважається квилтинг. Тут до печворку додається мистецтво аплікації, вишивки і стібка. Зроблені своїми руками прихватки з використанням елементів печворку та квилтинга виглядають дуже ефектно і навіть можуть служити дорогим подарунком.
Важливо: шиття прихваток в цій техніці повинно грунтуватися на мистецтві поєднання тканин за кольором. Найпростіше поєднувати однотонні тканини і однотонні і кольорові тканини. З цього і треба починати знайомство з технікою печворк.

Підготовка матеріалів
Перед тим, як починати виготовлення прихваток своїми руками, треба підготувати матеріали. Обрану нову тканину треба обов'язково випрати і пропрасувати. Цей режим необхідний для того, щоб тканина зробила усадку. Інакше усадка буде відбуватися вже в процесі використання вироби. Після прання прихватку може деформувати.
Важливо: не можна використовувати разом нову та стару тканину без попереднього прання нової.

Вибір мотивів
 Наступний етап - вибір візерунка прихватки. Її можна зробити по-різному. Отже, які прихватки можуть бути: в класичному стилі печворк, з аплікацією, з вишивкою.
Мастер-класс: пэчворк для начинающих. Дорожка на стол (наперон ... Покривало новорічне в стилі печворк - Каталог рукоділля #119421 ᐉ Покривало Стиль Модерн 220x240 см Idea білий із бежевим • Краща ...

Цілком доречні комбінації цих стилів. Найпростішим є шиття прихватки в простій клаптикової техніки. І тільки освоївши її, можна починати робити аплікації з клаптиків.
Завдання.
1.     Переглянути відео майстер-класа за посиланням: https://www.youtube.com/watch?time_continue=78&v=Rq_gY2AYny4&feature=emb_logo
2.     Підготувати матеріали необхідні для виготовлення прихватки.
3.     Використовуючи відео-інструкції виготовити прихватку у техніці «печворк».

Комментариев нет:

Отправить комментарий