суббота, 16 мая 2020 г.

Дистанційна освіта


Трудове навчання
7-А, 7-Б клас
(18.05 – 22.05.2020)

Тема. Виготовлення м’яких іграшок своїми руками.

 Напевно, неможливо знайти людину, яка була б байдужою до м'якій іграшці, зробленою своїми руками з натуральної тканини. Для дітей така іграшка, зроблена руками з любов'ю, буде найціннішою річчю і кращим другом, а для дорослих вона може стати унікальним сувеніром або подарунком, який запам'ятається надовго.
https://i0.wp.com/toysew.ru/wp-content/gallery/igrushki-iz-tkani-svoimi-rukami/thumbs/thumbs_igrushki-iz-tkani-13.jpghttps://i0.wp.com/toysew.ru/wp-content/gallery/igrushki-iz-tkani-svoimi-rukami/thumbs/thumbs_igrushki-iz-tkani-15.jpghttps://i2.wp.com/toysew.ru/wp-content/gallery/igrushki-iz-tkani-svoimi-rukami/thumbs/thumbs_igrushki-iz-tkani-2.jpg
https://i1.wp.com/toysew.ru/wp-content/gallery/igrushki-iz-tkani-svoimi-rukami/thumbs/thumbs_igrushki-iz-tkani-14.jpghttps://i1.wp.com/toysew.ru/wp-content/gallery/igrushki-iz-tkani-svoimi-rukami/thumbs/thumbs_igrushki-iz-tkani-3.jpg









ТКАНИНИ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ ДЛЯ ШИТТЯ М'ЯКИХ ІГРАШОК
·                     трикотаж  - легко тягнеться.
·                     штучне хутро з ворсом різної довжини   - підходить для створення подушок у формі звіряток.
·                     шовк   - досить примхливий матеріал, але він незамінний в пошитті та оздобленні суконь для ляльок.
·                     бавовна   - відрізняється різноманіттям кольорів.
·                     вовна   - щільна, ворсиста матерія.
·                     оксамит і велюр   - наявність невеликого ворсу дозволяє зшити м'які іграшки – звірятка, імітуючи їх шерсть.

ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ М'ЯКОЇ ІГРАШКИ
1.                 Підберіть матеріали і підготуйте їх до роботи. Тканина необхідно випрати, випрасувати, відпарити зім'яті місця.
2.                 Розкроїте всі необхідні деталі.
3.                 Навертає тканину за наміченим контуру.
4.                 Прошийте всі частини деталей по намітки.
5.                 Наповніть середину іграшки, використовуйте вату, синтепон, поролон.
6.                 Зберіть усі частини м’якої іграшки і прошийте їх разом.
7.                 Завершальні процеси в оформленні загального вигляду іграшки.
На цьому занятті я розповім про те, як виготовити просту м'яку іграшку зі звичайної тканини своїми руками, процес створення якої не вимагає величезних зусиль і не займе багато часу. Залучення до цієї роботи допоможе вам з великим задоволенням і користю провести час, в результаті чого ви отримаєте прекрасну м'яку іграшку - черепаху.

Отже, для виготовлення такої іграшки нам необхідно приготувати:
·                     невеликі відрізи тканини з бавовни або бязі відповідного забарвлення (наприклад, зелена - для голови і лап, коричнева - для панцира);
·                     викрійки з паперу;
·                     будь-який наповнювач (поролон, синтепон або звичайна вата);
·                     намистини або невеликі гудзики для очей;
·                     швейна голка, нитки, шпильки і ножиці.
Також прихопіть відповідно творчий настрій, який допоможе вам у створенні цієї оригінальної іграшки.
Порядок виконання роботи:
·                     Для початку потрібно зробити викрійки деталей майбутньої м'якої іграшки на кальці або звичайному папері:
·                     дві деталі голови черепахи,
·                     дві деталі хвоста,
·                     дві деталі панцира діаметром близько тридцяти сантиметрів (нижня деталь панцира повинна бути трошки менше верхньої),
·                     вісім деталей лап (по дві на кожну з чотирьох).
https://i2.wp.com/toysew.ru/wp-content/uploads/2015/07/cherepaha.jpg
·                     https://i0.wp.com/toysew.ru/wp-content/uploads/2015/07/cherepaha-2.jpgПереносимо всі деталі викрійки на підготовлену тканину: для цього приколюємо за допомогою шпильок викрійки деталей до матеріалу, обводимо і вирізаємо.


https://i1.wp.com/toysew.ru/wp-content/uploads/2015/07/cherepaha-3.jpg














·                     Щоб панцир черепахи вийшов трохи опуклим, на верхній деталі панцира, вирізаної з тканини, робимо чотири виточки, як показано на фото.



https://i1.wp.com/toysew.ru/wp-content/uploads/2015/07/cherepaha-5.jpg


·                     Потім зшиваємо деталі лап і голови черепахи, які не дуже туго набиваємо наповнювачем, а також зшиваємо деталі хвоста (хвіст набивати синтепоном не потрібно).



·                     https://i2.wp.com/toysew.ru/wp-content/uploads/2015/07/cherepaha-4.jpgДалі зшиваємо деталі панцира (верхню і нижню), залишивши отвори для набивання і пришивання голови, лап і хвоста м'якої іграшки.


https://i0.wp.com/toysew.ru/wp-content/uploads/2015/07/cherepaha-6.jpg

·                     Вручну, використовуючи потайний шов, вшивають всі деталі в певних місцях по колу панцира так, щоб порожнини голови і лап з'єдналися з порожниною панцира черепахи.

https://i0.wp.com/toysew.ru/wp-content/uploads/2015/07/cherepaha-7.jpg


·                     Після повної набивання панцира необхідно вшити хвіст черепахи і зашити отвір, використовуючи потайний шов.



https://i2.wp.com/toysew.ru/wp-content/uploads/2015/07/cherepaha-8.jpg

·                     Заключним етапом нашого майстер-класу є пришивання чорних намистин або гудзиків (очей) в певних місцях голови черепахи.

https://i1.wp.com/toysew.ru/wp-content/uploads/2015/07/cherepaha-9.jpg


Робота закінчена, і чудова м'яка іграшка, зроблена своїми руками, готова! Для її виготовлення ми використовували матеріали, які можна знайти в кожному будинку.




Така черепаха може служити не тільки улюбленою іграшкою: її можна використовувати в якості подушечки, в обнімку з якою  із задоволенням і швидко буде засипати.
За допомогою вищеописаного процесу можна зробити і інші прості м'які іграшки з тканини, які ми з вами розглянемо на наступних заняттях.

       
Завдання.
1.                Підготувати необхідний матеріал для виготовлення м’якої іграшки.
2.                Ознайомитися з послідовністю виготовлення іграшки, зробити відповідні записи у зошиті.
3.                Виготовити м’яку іграшку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий