суббота, 5 декабря 2020 г.

Добірка майстер-класів зі створення різноманітних паперових сніжинок для святкового оздоблення приміщення.

 Загальна вікном сніжить. Вітрини магазинів прикрашають різнокольоровими вогниками. Біля великих торговельних центрів встановлюють велетенські ялинки, і це означає, що до Нового року залишається все менше часу.

У вас теж уже святковий настрій і передчуття чогось чарівного, як у дитинстві? Запропонуйте школярам виготовити разом новорічні поробки! Це дозволить створити у класі святковий настрій, буде сприяти згуртуванню колективу та допоможе створити неформальну творчу атмосферу.

3D сніжинки (4 ідеї)

Об'ємна сніжинка може стати надзвичайно красивим святковим оздобленням для будь-якого приміщення. Для її створення знадобиться не один, а декілька аркушів. Поєднання паперу різних кольорів дозволить зробити прикрасу більш ефектною.


Сніжинка «Сніговичок»

Зимову прикрасу для кімнати чи шкільного кабінету можна виготовити не лише у вигляді сніжинки з абстрактним візерунком. Зробіть зі своїми учнями сніжинки у вигляді усміхнених сніговичків, які, тримаючись за руки, утворюють коло! До того ж виготовити таку поробку буде під силу навіть першачкам!


Сніжинка «Сердечко»

Сердечко – один із найпопулярніших та впізнаваних малюнків. Запропонуйте школярам виготовити святкову сніжинку, візерунки якої будуть відтворювати форми сердечок!

Щоб створити таку поробку, знадобляться гострі маленькі ножиці, бо під час вирізання сніжинки доведеться виконувати кропітку роботу, яка потребує зосередженості та точності всіх дій.


Мережеві сніжинки (7 ідей)

Як стверджують вчені, у природі не існує двох однакових сніжинок. Хоча всі вони виникають із кристаликів замерзлої води, кожна відрізняється від інших унікальним візерунком, який залежить від температурного режиму. Так само, склавши аркуш паперу за однією схемою, можна отримати мінімум 7 різних типів сніжинок. Як? Усе залежить лише від нанесеного на паперовий шаблон візерунка, який потім необхідно вирізати маленькими гострими ножицями.


Сніжинка «Квітка»

Святкове новорічне оздоблення не обов'язково має бути зимовим. Чому б у цю холодну пору року не додати трохи весняного тепла і кольорів? Пропонуємо створити власноруч сніжинки-квіточки! Для цього знадобляться 2 різнокольорові аркуші, клей, ножиці та намистини.


Мережева сніжинка технікою плетіння

Усі ми з дитинства звикли вирізати сніжинки, використовуючи техніку кірігамі (а більшість навіть не знали про це!). Однак не менш оригінальні візерунки можна створити, використовуючи техніку плетіння! Для цього потрібно заздалегідь нарізати аркуші тонкими смужками або використовувати спеціальний папір для квілінгу.


Сніжинка технікою квілінг

Квілінг – техніка створення різноманітних пласких чи об'ємних композицій шляхом комбінування смужок паперу, скручених відповідним чином. Цій темі ми присвятили окрему статтю, в якій пропонували ідеї поробок технікою квілінг. Такі сніжинки теж мають надзвичайно оригінальний вигляд!   


Сніжинка технікою оріґамі

Оріґамі – техніка складання паперу шляхом створення загинів і складок. Справжній витвір мистецтва можна зробити зі звичайного білого паперу за кілька хвилин! Однак для цього знадобиться неабияка зосередженість!


Сніжинка технікою Pop-up

Pop-up – це техніка створення об'ємних моделей (наприклад, листівок) з аркуша паперу методом прорізання і складання. На відміну від кірігамі, де для створення скульптури використовується тільки один аркуш паперу, композиція рop-up може складатися з кількох аркушів та доповнюватися різноманітними елементами.


Дні напередодні свят не тільки створюють піднесений настрій, але й дають можливість кожному розкрити свій творчий потенціал. Запропонуйте школярам разом створити оригінальні святкові поробки і прикрасити клас!

Комментариев нет:

Отправить комментарий