понедельник, 30 марта 2020 г.

Дистанційна освіта


Трудове навчання
Клас 8-А
(30.03 – 03.04.2020)

Тема.  Шиємо  медичну маску власноруч.

Одним із засобів захисту від зараження коронавірусом може стати медична маска. Вважається, що вона здатна якщо не запобігти, то хоча б ускладнити пересування мікробів повітряно-крапельним шляхом від інфікованої людини до здорової. Але, на жаль, на цей предмет особистої гігієни в українських аптеках дуже швидко виник серйозний дефіцит – масок просто немає в продажу.
Не біда! Ви можете виготовити це захисний засіб власноруч всього за п'ять хвилин.
Медичну маску можна просто і швидко зшити з марлі або бинта, бавовняної тканини і зміцнити її противірусну силу прошарком вати або ватину. Бажано використовувати натуральні матеріали.
Щоб пошити медичну маску, вам знадобиться:
·         бавовняна тканина,
·         резинка,
·         нитка з голкою,
·         ножиці.

Інструкційна карта. Виготовлення  захисної пов'язки.
1.     Знадобиться відрізок тканини 20см х 36 см.
2.     Скласти тканину навпіл (лицьова сторона всередину).
3.     Запрасувати зрізи (ширина 1 см).
4.     Формуємо складки, закріплюємо їх за допомогою праски.
5.     Підготувати резинку. (2 відрізка, довжиною 17 см).
6.     Розгорнути припрасовану тканину, вкласти резинку (один край резинки біля згину тканини навпіл, другий край резинки біля запрасованого зрізу тканини.
7.     Прошити з обох боків по краю, швом уперед голка, обов’язково закріплюючи резинку.
8.     Вивернути виріб на лицьову сторону.
Виріб готов. Ви молодці!
Також можна подивитися відео, як зшити багаторазову маску власноруч. Посилання на відео: https://teacher-marinaship.blogspot.com
Завдання.
Виготовити  медичну маску.

Тема. Виготовлення тканинного мішечка із зав’язками.

Турбота про навколишнє середовище – це не просто розумний підхід до сміття, а й використання екологічних матеріалів у повсякденному житті. Пропоную виготовити альтернативну заміну целофановим пакетам і кулькам – мішечок із зав’язками, який можна використати неодноразово для зберігання продуктів і не тільки.
Найчастіше такий аксесуар шиють з натурального полотна, переважно з бавовни і льону. Крій нескладний: з матерії вирізують два прямокутника, відрізки підвертають і з'єднують. Виходить звичайний мішок, до якого пришивають зав'язки. Деякі майстрині додають бічні частини і дно, яке старанно зміцнюють додатковими стежками або підкладкою. Така модель виходить більш місткою, здатна витримати істотну вагу. Головне, щоб нитки і тканина були досить міцними.

https://bzh.life/wp-content/uploads/2018/08/Goodies2.jpg https://bzh.life/wp-content/uploads/2018/08/Raw-Flaw2.jpg https://bzh.life/wp-content/uploads/2018/08/Dobra-torba.jpg

Які тканини можна використати для виготовлення  мішечків.
Бавовна і льон. Річ виглядає дуже презентабельно, особливо, якщо полотно хорошої якості і текстури. Вона зручна, багатофункціональна і легко стирається Ще один значний плюс - ви можете прикрасити такий аксесуар вишивкою і намистинами, пришити бант або пайетки, фактично не порушуючи цілісність полотна.
Волокна різних рослин : кукурудзи, пальми. Окремо варто зупинитися на бамбуковій тканині, яка вважається 100% эко-материалом. Вона відмінно пропускає повітря і навіть має бактерицидні властивості
Шкіряні сумки не такі популярні, як бавовняні, в силу своєї високої вартості. Якщо постійно перевантажувати продуктами, то можуть швидко порватися.
Аксесуари з ротанга і соломи виглядають цікаво і своєрідно, проте в молодіжний лук важко вписуються.
Мішечки можна використати замість рюкзака, дамської сумочки, поліетиленового кулька і класти туди все, що завгодно : продукти харчування, спортивну форму, книги, папери і теки, планшет, різні пристрої, професійне приладдя, наприклад, фен і різні пінки для укладки волосся, побутові товари.
Оздоблення виробу.
Оздобити мішечок можна вишивкою, аплікацією, оздоблювальними строчками, мереживом також можна використати бісер, пайєтки  та інше.
     Завдання.
1.     Виконайте ескіз майбутнього виробу.
2.     Підберіть тканину для виробу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий